Over mij

 

Maaike van Steenis is dichter en performer. Ze volgde lessen aan de Schrijversvakschool Amsterdam en kreeg individuele schrijfcoaching van Carla Bogaards.  Zij  debuteerde in 1997 op 19-jarige leeftijd tijdens "Laurens Literair" en is sindsdien een veelgevraagd performer op literaire podia en festivals. Gedichten van haar hand verschenen in verschillende uitgaven en tijdschriften.
 
 Gaandeweg ontdekte zij haar belangstelling voor multidisciplinair werken. Samenwerkingen met kunstenaars uit andere disciplines bieden haar de mogelijkheid om andere facetten in zichzelf aan te boren als performer.
 
 Als frontvrouw van de literaire muziektheater-formatie “Maaike van Steenis en Decor” speelde ze samen met twee muzikanten op literaire podia en festivals, zoals bijvoorbeeld Festival Per Expressie en de Mooi Weer Spelen. Met haar solo-act Literaire Lapdance trad ze onder meer op in het Letterkundig museum en op de Rotterdamse Museumnacht. 
 
 Momenteel werkt ze aan een spoken word-voorstelling rondom women empowerment en aan een gedichtencyclus geinspireerd door afbeeldingen van tarot-kaarten van de duitse kunstenaar Herman Haindl.